Aanmeldformulier
ADMINISTRATIEVE GEGEVENS
Wilt u de toestemmingsverklaring uitprinten en ondertekenen? U kunt deze vervolgens naar ons toe mailen naar contact@breinwerkers.nl.
Let op: Scroll naar beneden om uw administratieve gegevens in te vullen.
Veelgestelde vragen
Is er bij jullie een wachttijd?
Je kan alleen bij ons aanmelden als we daadwerkelijk plek hebben om jullie meteen te helpen. Daarom gaan we elke 4-6 weken open voor nieuwe aanmeldingen. Als we na de kennismaking beslissen met elkaar door te gaan, kunnen jullie direct de afspraken gaan inplannen in ons online boekingssysteem.
Hoe werkt het boekingproces?
Bij de kennismaking wordt duidelijk wel diagnostiektraject bij jullie past. Jullie krijgen een overzicht met de afspraken die jullie kunnen plannen in ons online boekingssysteem. Omdat we verschillende opties aanbieden, kunnen jullie het tijdstip kiezen wat het beste past voor jullie.
Wat is de duur van het onderzoek?
We hebben minimaal 2 en maximaal 4 weken nodig om alle onderzoeken te verrichten en de uitkomsten met jullie en school te delen. De verschillende onderzoeken hebben een andere duur. Een testmoment duurt ongeveer 2,5 uur. Voor gesprekken trekken we 45 tot 60 minuten uit.
Wat zijn de kosten?
Elk traject heeft een eigen pakketprijs. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we wat de kosten zullen zijn voor het traject van jullie keuze. Bij het inplannen van de afspraken in ons online boekingssysteem is direct zichtbaar wat de kosten zijn.
Is het live of online?
De testmomenten zijn altijd op locatie. De gesprekken zijn doorgaans online.
Zijn jullie ook geopend in het weekend?
We werken vooral tijdens kantooruren, maar we willen ook flexibel zijn. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden.
Worden de kosten vergoed?
Wij hebben geen overeenkomsten met gemeenten. Dat betekent dat onderzoeken bij kinderen en jongeren tot 18 jaar niet worden vergoed en dat de kosten voor eigen rekening zijn. Jongvolwassenen kunnen hun rekening indienen bij hun zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis wordt een deel van de kosten vergoed. We hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars.
Wat vertel ik school?
Bij het onderzoek betrekken we school bij het verzamelen van de informatie en het bespreken van de uitkomsten. Wij zullen bij de kennismaking met jullie bespreken wie we van school het beste kunnen betrekken bij het onderzoek. Tijdens het kennismakingsgesprek met school leggen wij onze werkwijze uit.
Stellen jullie diagnoses?
Breinwerkers richt zich op verklarende diagnostiek. Dit betekent dat we het unieke profiel van een kind in kaart brengen en van zijn of haar omgeving. Op basis daarvan brengen we advies uit. Soms past een klachtenpatroon bij een stoornis, zoals ADHD of autisme. Wij zijn opgeleid om klachtenpatronen te herkennen. Als we tijdens het onderzoek aanwijzingen zien voor een stoornis en inschatten dat het voor de ontwikkeling van belang is om dit te laten onderzoeken, zullen wij dit met jullie delen. Wij stellen zelf geen stoornissen vast.
Ervaringen van anderen
Ik ben erg blij met alle inzichten die ik heb opgedaan naar aanleiding van het ...
Read More
Andrea (49)
Wij zochten al een tijdje naar de reden en mogelijke oplossingen voor slaap -en gedragsproblemen ...
Read More
Justine
Wij hebben Breinwerkers gevraagd om mee te denken met het schoolverloop van onze dochter van 7 ...
Read More
Bart
Voor onze zoon van 11 jaar wilden we snel een niveau bepaling. We hadden de indruk ...
Read More
Lisa