Website Preloader

Kind en Jeugd

Wij onderzoeken het unieke profiel van het kind én de omgeving. Zo vinden wij de mogelijkheden voor groei.

Komt er niet uit, wat er in zit? Vallen schoolresultaten tegen? Heeft je kind een vol hoofd aan het einde van de dag? Gaat het met tegenzin naar school? Is het thuis overprikkeld? Reageert je kind anders dan de andere kinderen? Twijfels over het niveau? Heeft je kind moeite om nieuwe routines aan te leren? Lukt het lastig om huiswerk te maken?

Samen vinden wij de antwoorden en aanknopingspunten voor begeleiding.

Onze mogelijkheden voor diagnostiek

Animo

€1095

Middels gesprekken en intelligentieonderzoek worden de sterke en minder sterke kanten van je kind en de omgeving vlot in kaart gebracht. Bij kleine zorgen of interesse in de denkmogelijkheden van je kind, geeft animo richting.
De omgeving krijgt een goede indruk van de leercapaciteiten. Dit geeft jullie en school handvatten voor ondersteuning.

Beknopt

Verhelderend

Informatief

Focus

€1395

Niet alleen de leercapaciteiten worden in kaart gebracht, maar ook de vaardigheden om er gebruik van te maken en de specifieke ondersteuningsbehoeften. Dit doen we aan de hand van gesprekken, vragenlijsten, intelligentieonderzoek en screenend neuropsychologisch onderzoek naar aandacht, geheugen en plannen & organiseren. Bij milde problemen en gerichte begeleidingsvragen voor jou en je kind, brengt focus je verder.

Uitgebreid

Verdiepend

Doelgericht

Omnia

€1695

Als een kind of jongere op meerdere vlakken vastloopt en er al langer zorgen zijn vanuit de omgeving, is uitvoerig onderzoek aan te raden. Met omnia wordt grondig onderzoek verricht naar de denkmogelijkheden van je kind, de wijze waarop het informatie verwerkt en de manier waarop de omgeving hier op inspeelt. Vanuit een competentieprofiel komen we tot concrete handelingsadviezen om de ontwikkeling te stimuleren.

Volledig

Verklarend

Competentiegericht

Veelgestelde vragen

Is er bij jullie een wachttijd?

Je kan alleen bij ons aanmelden als we daadwerkelijk plek hebben om jullie meteen te helpen. Daarom gaan we elke 4-6 weken open voor nieuwe aanmeldingen. Als we na de kennismaking beslissen met elkaar door te gaan.

Hoe werkt het boekingproces?

Bij de kennismaking wordt duidelijk welk diagnostiektraject bij jullie past. Jullie krijgen een overzicht met de afspraken die jullie kunnen inplannen. Omdat we verschillende opties aanbieden, kunnen jullie het tijdstip kiezen wat het beste past voor jullie.

Wat is de duur van het onderzoek?
We hebben minimaal 2 en maximaal 4 weken nodig om alle onderzoeken te verrichten en de uitkomsten met jullie en school te delen. De verschillende onderzoeken hebben een andere duur. Een testmoment duurt ongeveer 2,5 uur. Voor gesprekken trekken we 45 tot 60 minuten uit.
Wat zijn de kosten?
Elk traject heeft een eigen pakketprijs. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we wat de kosten zullen zijn voor het traject van jullie keuze. Bij het inplannen van de afspraken in ons online boekingssysteem is direct zichtbaar wat de kosten zijn.
Is het live of online?
De testmomenten zijn altijd op locatie. De gesprekken zijn doorgaans online.
Zijn jullie ook geopend in het weekend?
We werken vooral tijdens kantooruren, maar we willen ook flexibel zijn. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden.
Worden de kosten vergoed?
Wij hebben geen overeenkomsten met gemeenten. Dat betekent dat onderzoeken bij kinderen en jongeren tot 18 jaar niet worden vergoed en dat de kosten voor eigen rekening zijn. Jongvolwassenen kunnen hun rekening indienen bij hun zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis wordt een deel van de kosten vergoed. We hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars.
Wat vertel ik school?
Bij het onderzoek betrekken we school bij het verzamelen van de informatie en het bespreken van de uitkomsten. Wij zullen bij de kennismaking met jullie bespreken wie we van school het beste kunnen betrekken bij het onderzoek. Tijdens het kennismakingsgesprek met school leggen wij onze werkwijze uit.
Stellen jullie diagnoses?

Breinwerkers richt zich op verklarende diagnostiek. Dit betekent dat we het unieke profiel van een kind in kaart brengen en van zijn of haar omgeving. Op basis daarvan brengen we advies uit. Soms past een klachtenpatroon bij een stoornis, zoals ADHD of autisme. Wij zijn opgeleid om klachtenpatronen te herkennen. Als we tijdens het onderzoek aanwijzingen zien voor een stoornis en inschatten dat het voor de ontwikkeling van belang is om dit te laten onderzoeken, zullen wij dit met jullie delen. Wij stellen zelf geen stoornissen vast.

Ervaringen van anderen

Ik ben erg blij met alle inzichten die ik heb opgedaan naar aanleiding van het ...
Read More
Andrea (49)
Ik ben erg blij met alle inzichten die ik heb opgedaan naar aanleiding van het onderzoek. Het intrigeert me hoe jullie uit het onderzoek hebben kunnen halen, wat maakt dat ik op het werk soms vastloop. Hier kan ik verder mee!
Andrea (49)
Justine
Wij zochten al een tijdje naar de reden en mogelijke oplossingen voor slaap -en gedragsproblemen ...
Read More
Justine
Wij zochten al een tijdje naar de reden en mogelijke oplossingen voor slaap -en gedragsproblemen van onze zoon (8 jaar). Via via kwamen wij in contact met Breinwerkers. Maartje en Mareille snapten direct waar wij tegen aanliepen en ze hebben onze zoon (en ons) stapsgewijs meegenomen met het afnemen van een psychologisch onderzoek. De uitslag geeft ons een mooie bruikbare blauwdruk van hoe onze zoon in elkaar zit, waardoor wij ook meer begrip kunnen opbrengen voor de dingen waar hij tegen aanloopt. We hebben nu de handvatten om onze zoon weer verder te helpen. We zijn heel blij met de kennis die wij nu hebben. Eigenlijk een musthave voor elke elke opvoeder!
Justine
Justine
Bart
Wij hebben Breinwerkers gevraagd om mee te denken met het schoolverloop van onze dochter van 7 ...
Read More
Bart
Wij hebben Breinwerkers gevraagd om mee te denken met het schoolverloop van onze dochter van 7 jaar. We kwamen er niet uit met school of versnellen verstandig was. Door haar profiel in kaart te brengen, kregen wij en school zicht op hoe wij haar het beste kunnen begeleiden. Met de adviezen van Breinwerkers kunnen wij onze dochter beter ondersteunen en weet school haar genoeg uit te dagen waardoor zij weer met plezier naar school gaat.
Bart
Bart
Lisa
Voor onze zoon van 11 jaar wilden we snel een niveau bepaling. We hadden de indruk ...
Read More
Lisa
Voor onze zoon van 11 jaar wilden we snel een niveau bepaling. We hadden de indruk dat hij wel heel slim is maar dat het er niet uitkwam. Met het oog op de middelbare school, hebben wij Breinwerkers gevraagd om mee te denken. Want wij kwamen er niet uit. We waren blij met de snelle en bondige conclusie. We herkennen het beeld en dat geeft veel rust, opluchting zelfs.
Lisa
Lisa