Website Preloader

Volwassenen

Ontdek uw unieke breinprofiel en vind de sleutel tot groei.

Voelt u zich vaak overweldigd of onbegrepen? Presteert u niet naar uw potentieel op het werk of tijdens studies? Heeft u moeite met het vinden van uw draai in sociale situaties of bij het aanleren van nieuwe routines? Wij begrijpen dat elke volwassene uniek is, en soms zijn er hindernissen die ons belemmeren in ons dagelijks leven.

Bij Breinwerkers verkennen we samen uw breinprofiel én uw omgeving om de wegen naar persoonlijke en professionele groei te ontdekken.

Herkent u zichzelf in een van de volgende situaties?

  • Voelt u dat er meer in zit dan eruit komt?
  • Vallen uw resultaten op werk of tijdens studies tegen?
  • Voelt uw hoofd aan het einde van de dag overvol?
  • Ervaart u tegenzin om naar uw werk of een studieomgeving te gaan?
  • Bent u snel overprikkeld thuis of in sociale situaties?
  • Reageert u anders dan anderen verwachten of hopen?
  • Twijfelt u over uw vaardigheden of niveau?
  • Vindt u het moeilijk om nieuwe routines of vaardigheden aan te leren?
  • Ervaart u uitdagingen bij het plannen of uitvoeren van taken?

Onze mogelijkheden voor diagnostiek

Animo

€1095

Via gesprekken en intelligentieonderzoek identificeren we snel uw sterke en zwakke punten en de impact van uw omgeving. Ideaal voor wie inzicht wil in zijn cognitieve capaciteiten, biedt dit traject duidelijke richting.

Dit geeft u en eventueel uw werk of studie handvatten voor ondersteuning.

Beknopt
Verhelderend
Informatief

Focus

€1395

Naast leercapaciteiten brengen we ook de vaardigheden om deze te benutten en specifieke ondersteuningsbehoeften in kaart. Dit gebeurt via gesprekken, vragenlijsten, intelligentie- en neuropsychologisch onderzoek, gericht op aandacht, geheugen, en planningsvaardigheden. Voor milde problemen en specifieke begeleidingsvragen biedt Focus de weg vooruit.

Uitgebreid
Verdiepend
Doelgericht

Omnia

€1695

Bij volwassenen die op meerdere gebieden vastlopen en waar al langer zorgen zijn, is diepgaand onderzoek raadzaam. Met Omnia voeren we een uitgebreid onderzoek uit naar uw cognitieve mogelijkheden, informatieprocessen en de interactie met uw omgeving. Vanuit een competentieprofiel leiden we concrete adviezen af om uw ontwikkeling te bevorderen.

Volledig
Verklarend
Competentiegericht

Veelgestelde vragen

Is er bij jullie een wachttijd?
Je kan alleen bij ons aanmelden als we daadwerkelijk plek hebben om jullie meteen te helpen. Daarom gaan we elke 4-6 weken open voor nieuwe aanmeldingen. Als we na de kennismaking beslissen met elkaar door te gaan.
Hoe werkt het boekingproces?
Bij de kennismaking wordt duidelijk welk diagnostiektraject bij jullie past. Jullie krijgen een overzicht met de afspraken die jullie kunnen inplannen. Omdat we verschillende opties aanbieden, kunnen jullie het tijdstip kiezen wat het beste past voor jullie.
Wat is de duur van het onderzoek?
We hebben minimaal 2 en maximaal 4 weken nodig om alle onderzoeken te verrichten en de uitkomsten met jullie en school te delen. De verschillende onderzoeken hebben een andere duur. Een testmoment duurt ongeveer 2,5 uur. Voor gesprekken trekken we 45 tot 60 minuten uit.
Wat zijn de kosten?
Elk traject heeft een eigen pakketprijs. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we wat de kosten zullen zijn voor het traject van jullie keuze. Bij het inplannen van de afspraken in ons online boekingssysteem is direct zichtbaar wat de kosten zijn.
Is het live of online?
De testmomenten zijn altijd op locatie. De gesprekken zijn doorgaans online.
Zijn jullie ook geopend in het weekend?
We werken vooral tijdens kantooruren, maar we willen ook flexibel zijn. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden.
Worden de kosten vergoed?
Wij hebben geen overeenkomsten met gemeenten. Dat betekent dat onderzoeken bij kinderen en jongeren tot 18 jaar niet worden vergoed en dat de kosten voor eigen rekening zijn. Jongvolwassenen kunnen hun rekening indienen bij hun zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis wordt een deel van de kosten vergoed. We hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars.
Stellen jullie diagnoses?
Breinwerkers richt zich op verklarende diagnostiek. Dit betekent dat we het unieke profiel van een kind in kaart brengen en van zijn of haar omgeving. Op basis daarvan brengen we advies uit. Soms past een klachtenpatroon bij een stoornis, zoals ADHD of autisme. Wij zijn opgeleid om klachtenpatronen te herkennen. Als we tijdens het onderzoek aanwijzingen zien voor een stoornis en inschatten dat het voor de ontwikkeling van belang is om dit te laten onderzoeken, zullen wij dit met jullie delen. Wij stellen zelf geen stoornissen vast.